Siivouksella tavoitteisiin

Jotta voit edetä kohti uusia tilanteita ja saavuttaa tavoitteitasi, sinun on oltava valmis muuttumaan. Sinulla on oltava rohkeutta tehdä uusia asioita, ravistella vanhoja ajatusmallejasi ja tehdä tilaa uudelle. Samoin on syytä tunnistaa tavat, tilanteet ja muut asiat, joiden jatkuva toistaminen tai omistaminen ei edistä muutostasi kohti parempaa.

Katselepa ympärillesi kotona ja toimistossa. Ovatko kaikki tavarat, kalusteet, kasvit, taideteokset yms. sellaisia, että nautit niistä? Tuovatko ne positiivista energiaa ympärillesi? Ulkoiset olosuhteet vastaavat aina ajatusmaailmaasi. Jos näet ympärilläsi epäjärjestystä, ylimääräistä tarpeetonta rojua tai muuten asioita, jotka ovat jo aikansa palvelleet, nämä viestivät myös siitä, että ehkäpä tarvitset myös ajatuksissasi uudelleenjärjestelyä ja siivousta.

Yleisen sanonnan mukaan universumi vihaa tyhjiöitä. Universumi tekeekin kaikkensa täyttääkseen kaikki tyhjiöt. Ajattelepa vaikka tilannetta, jossa yrität etsiä itsellesi uusia vaatteita tai uusia huonekaluja. Jos vaatekaappisi ovat jo ääriään myöten täynnä tai uudelle kalusteelle ei yksinkertaisesti ole missään tilaa, universumi hyvin epätodennäköisesti tuo eteesi hyviä tilaisuuksia uusille hankinnoille. Sen sijaan päästäessäsi reilulla kädellä kaikesta tarpeettomasta irti, luot ympärillesi tyhjiöitä. Koska universumi vihaa niitä, rientää se kaikin keinoin täyttämään tilat uusilla tavaroilla. Ja mikäli olet tehnyt selväksi mitä haluat, tällöin universumi täyttää tyhjiöt haluamillasi tavaroilla.

Kaikella kodissasi ja elämässäsi tulee olla jokin tarkoitus. Jos haalit tavaroita, joita et ikinä käytä, estät energian luonnollista kulkua. Kaikki mitä sinulla on, on todellisuudessa universumin omaisuutta. Olet ainoastaan saanut kaiken lainaksi, jotta asiat voivat tuoda iloa sekä omaasi että muiden elämään. Kun ajattelet asiaa tarkemmin tältä kannalta, huomaat että voit koska tahansa päästää omaisuudestasi irti. Tiedät ettei se oikeasti edes ole sinun omaa ja toisekseen saat aina haluamasi hyödykkeet helposti takaisin.

Todennäköisesti jollakin toisella on tälläkin hetkellä tarvetta panttaamillesi asioille. Itse asiassa tämä on yksi maailmamme tämän hetken suurimmista ongelmista. Kaikkea on ylenmäärin niin että sitä riittää meille kaikille, mutta omaisuus on jakautunut erittäin epätasaisesti. Osalla meistä on valtavat määrät turhaa käyttämätöntä omaisuutta ja vastaavasti osa elää niukkuudessa. Lisäksi kulutamme valtavasti ympäristöämme tuottamalla jatkuvasti uutta, joka päätyy aivan liian suurelta osin vain pitkään varastointiputkeen ennen hävittämistä. Otathan enemmän irti siitä, mitä sinulla on ja vapautat tarpeettomat asiat kiertoon.

Kun siivoat ympäristösi, huomaat nopeasti suuria muutoksia. Kun negatiivisista asioista tai tilanteista muistuttavat merkit poistuvat, huomaat positiivisen ajattelun olevan huomattavasti helpompaa. Koet todennäköisesti myös paljon muita uusia asioita – liikkuminen kodissasi on helpompaa, kotisi näyttää valoisammalta, se on helpompi pitää siistinä, sinun tekee mieli kutsua useammin vieraita kyläilemään ja voit lisätä näkyville täysin uusia tavoitteitasi tukevia asioita.

Voisitko aloittaa siivouksen pienin askelin jo tänään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *