Zohar

Ajatellen-palvelulla on ilo ja kunnia auttaa maailmanlaajuisessa Zohar-projektissa ja välittää Zohar-kirjoja Suomeen. Koska kyseessä on hyvin erikoinen kirja jota ei ole tarkoitettukaan luettavaksi perinteisillä tavoilla, tämän artikkelin tarkoitus on hieman avata sitä mistä tässä on kyse.

Pitkäkään kirjoitus ei ikinä voi selittää Zoharia täysin. Se on loputon aarreaitta syvälliseen viisauteen, ideoihin ja inspiraatioon ja sisältää rajattoman määrän kerroksia. Aina jos luulet ymmärtäväsi viisauden yhden tason, voit olla aivan varma että samassa tekstinpätkässä odottaa lukemattomia uusia tasoja. Jokainen meistä on omassa kehityksessään erilaisella tasolla ja etenee erilaisella nopeudella ja tämän vuoksi liittyy Zohariin eri tavalla. Luonnollisesti jokaisen oma kokemus on täsmälleen oikea.

Zohar on ollut aina olemassa. Jo Raamatun ensimmäisissä luvuissa esiintyvillä ensimmäisillä suurilla johtajilla oli pääsy tähän tietoon. Aluksi kaikki välitettiin suullisesti sukupolvelta toiselle kunnes Rabbi Shimon bar Yochai kanavoi tämän kaiken tiedon ensimmäiseen kirjoitettuun versioon noin kaksituhatta vuotta sitten. Zohar ennustaa omassa tekstissään kuinka kirja tulee aluksi leviämään hyvin hitaasti ja että sitä pidetään vain hyvin harvojen saatavilla – ja kuinka tiettynä ajankohtana se vapautetaan jokaisen saataville. Kaikki tämä on myös toteutunut. Kätkemisen aikakausi päättyi parikymmentä vuotta sitten ja tänä päivänä miljoonia Zohareita on levinnyt käytännössä aivan kaikkialle maailmaan.

Zoharin kieli on arameaa ja sitä luetaan oikealta vasemmalle. Aramea oli aikoinaan hyvin yleinen kieli, mutta tänä päivänä se on kadonnut lähes täysin. Tämä ei kuitenkaan estä jokaista meistä hyötymästä Zoharista. Kun perinteisiä kirjoja luetaan tietoisella mielellä ja yritetään ymmärtää tekstin sanomaa, Zoharin tapauksessa kirjaan muodostetaan yhteys energiatasolla. Aramea ja heprea ovat eri kieliä, mutta molemmissa käytetään samoja kirjaimia. Zohar itse selittää, että itse asiassa koko maailma ja kaikki olemassaoleva on luotu ja rakennettu käyttämällä näitä kirjaimia. Jokainen kirjain edustaa erilaista energiaa ja tietyt yhdistelmät mahdollistavat liittymisen mihin tahansa tässä maailmassa olevaan – tai jopa tilanteeseen ennen kaiken luomista. Kyseessä on sama tilanne kuin ihmisen DNA-ketjussa. Rakennuspalikoita on vain hyvin rajallinen määrä, mutta riittävän pitkillä ketjuilla ja järjestystä muuttamalla saadaan lopputuloksena täydellisen yksilöllisiä niin ihmisiä, eläimiä kuin muitakin luontokappaleita. Zoharissa nämä kaiken luoneet rakennuspalikat on sellaisessa järjestyksessä, että jokainen voi saada jotakin uutta ymmärrystä ja sisältöä elämäänsä.

Kaupassa lähes kaikissa tuotteissa on viivakoodit ja kassalla olevat viivakoodilukijat tuovat tuotteesta valtavan määrän tietoa muutaman viivan perusteella. Ihminen toimii tässä samalla tavoin. Vaikka näemme vain muutamia oudon näköisiä kirjaimia, pelkkä niiden näkeminen aktivoi jotakin syvemmällä ja piilossa olevaa. Vaikka tietoinen mieli väittää vastaan, jokainen meistä ymmärtää täysin sanoman ja energian kirjainrimpsujen taustalta. Usein onkin parempi ettei tietoinen mieli ymmärrä tekstiä. Muutoinhan saattaisimme vain jäädä miettimään kirjaimellista merkitystä ja jättää kaikki syvällisemmät ulottuvuudet täysin huomiotta.

Koska kirjaimet ovat kanavia energialle, tarkoittaa se samalla sitä, että tekstiä ei voi kääntää millekään toiselle kielelle. Zohar myös itse selittää, että aramean kielellä on erityinen ominaisuus, jota millään toisella kielellä ei ole. Koska maailma muodostuu useasta eri ulottuvuudesta, tarvitaan näiden eri kerrosten välille viestintäjärjestelmä siirtämään viestejä, tietoa ja energiaa tasolta toiselle. Tästä viestintäverkosta käytetään usein koodinimeä ”enkelit” ja enkelit voidaankin ymmärtää lentelevien satuolentojen sijasta erilaisina kaapeleina ja putkina, jotka huolehtivat siitä että sanomat päätyvät aina oikeilla tavoilla oikeisiin paikkoihin. Tässä fyysisessä ulottuvuudessa kaapelien ja viestintälaitteiden laatu voi vaikuttaa siihen kuinka luotettavasti ja ilman vääristymiä viestit kulkevat – ja sama pätee myös viesteihin eri ulottuvuuksien välillä. Aramea on luomisen kieli ja se toimii kaikista korkeimmalla tasolla. Mikään luotu ei ikinä voi täysin ymmärtää luojaansa ja tästä seuraa se, että alemmalla tasolla toimiva viestintäverkko eli enkelit eivät voi ymmärtää tätä kieltä ja sen voimaa. Arameankielellä voidaankin liittyä kaukaisempiin tai korkeampiin ulottuvuuksiin ilman että viestintäverkko vääristelee tietoa tai ottaa kantaa siihen mitä viestejä se haluaa välittää. Muut kielet on luotu siinä vaiheessa kun viestintäverkko on jo ollut toiminnassa ja sen vuoksi ”enkelit” ymmärtävät muita kieliä ja voivat vaikuttaa viestinnän onnistumiseen.

Jos haluat tietää mistä asioista tekstissä kerrotaan, voit hankkia Zoharista version joka sisältää käännetyn kommentoinnin. Tässä lienee kuitenkin syytä varoittaa, että kuten alkuperäinen teksti, niin myös kommentointikin on hyvin tiukasti koodattua ja sen ymmärtäminen vaatii paljon opiskelua.

Kirjaimellisella tasolla Zoharia voi ymmärtää vaikkapa kaksituhatta vuotta sitten vallinneilla termeillä kirjoitettuna tiedekirjana, joka selittää suuret määrät asioita joita tiede on alkanut vasta viime aikoina vahvistaa. Useat tiedemiehet ovatkin hämmästyneet huomatessaan, että heidän juuri tekemänsä suuret mullistavat löydöt ovatkin itse asiassa kirjoitettu Zohariin jo vuosituhansia sitten. Esimerkiksi Zohar selittää kymmenen erilaisen ulottuvuuden olemassaolon, kvanttifysiikan suhteellisuusteorioineen, nanotekniikan ja lukuisia muita hyvin syvällisiä konsepteja ja luonnonlakeja jotka on pystytty todentamaan vasta muutamien viimeisten kymmenien vuosien aikana. Samoin Zohar kertoi jo tuhansia vuosia sitten maapallon muodon, mantereiden määrän ja kannusti mm. Kolumbusta etsintämatkalle. Samoin Zohar selittää ihmiskehon rakenteen hyvinkin tarkasti, mm. eri elimien tarkoitukset, kolesterolin, erilaisten verihiukkasten toiminnan ja niin edelleen – asioita, joita lääketiede on alkanut ymmärtää vasta viime vuosisadalla. Zoharin selittämät viisaudet ja mallit ovat olleet vuosisatoja tai jopa tuhansia edellä aikaansa ja vain hyvin harvat ovat siksi kyenneet ymmärtämään sitä. Viisautta onkin siksi usein kutsuttu mystiikaksi.

Syvällisemmällä tasolla Zoharin energiaan ja sisältämään ehtymättömään tietovarastoon voi liittyä vain ajatusten ja tunteiden tasolla. Monet Zoharia käyttäneet ovatkin kertoneet monenlaisista ideoista, inspiraatioista, unista tai vaikkapa parantuneesta kuudennesta aistista. Kaikki nämä ovat välineitä, joilla tietoa ja vastauksia voidaan tuoda ulottuvillesi. Jos sinulla on jokin ongelma, haluat johonkin asiaan lisätukea tai ehkä kohdata ja päästää irti jostakin pelostasi, Zohar voi tuoda tarvittavan viestin, tilanteen tai suojan jonka avulla asia selviää. Einsteinilla oli Zohar ja hän sai tunnetun suhteellisuusteorian kaavan unessaan. Useat historian suurista säveltäjistä ovat myös saaneet teoksensa “kuin tyhjästä” ja ainoastaan kirjottaneet ne ylös. Kaikki nämä ovat näkymättömässä ulottuvuudessa odottavia tietoja ja niihin on liityttävä järjen sijasta muilla tavoilla. Nämä ovat viestejä jotka tulevat jokaiselle eri tavoilla eikä toimitustapaan tai aikaan voi vaikuttaa. Mitä avoimempi ja valmiimpi olet, sitä todennäköisemmin saat pian opastusta. Välttämättä et siis huomaa tai tunne juuri mitään sillä hetkellä kun työskentelet Zoharin parissa, mutta se ei tarkoita etteikö joitakin uusia siemeniä lähtisi kasvamaan. Ne ilmestyvät havaittavaan muotoon oikean hetken tullen.

Zohar ei ikinä poista keneltäkään vapaata tahtoa. Saat itse valita hyödynnätkö sen apua ja ymmärrätkö tai annatko edes mahdollisuuden sen erityisarvolle – vai pidätkö sitä vain yhtenä kirjana muiden joukossa. Tämän jälkeen Zohar toimii juuri valitsemallasi tavoin. Samoin jokainen voi aivan itse valita millä tavalla tai syvyydellä hän haluaa hyödyntää Zoharia. Yksinkertaisimmillaan jo Zoharin omistaminen tuo monenlaista suojaa. Vaikka se ei poistakaan vapaata tahtoasi ja antaa sinun edelleen tehdä myös epäedullisia valintoja, toimii se kuitenkin suojamuurina toisten henkilöiden aiheuttamaa negatiivisuutta vastaan. Tämän vuoksi useat haluavatkin sijoittaa Zoharin kotiin, autoon, toimistoon tai muuhun tärkeään paikkaan ja sen lisäksi mahdollisesti pitää yhtä kopioita jatkuvasti mukanaan. Samoin Zohareita sijoitetaan usein sellaisiin paikkoihin joissa monenlainen negatiivinen energia saattaa helposti saada yliotteen. Tällaisia paikkoja ovat mm. sairaalat, vankilat ja erilaiset kriisikeskukset.

Zoharin omistamisen jälkeen seuraava askel on sen avaaminen ja tekstin silmäily. Jos osaat ääntää heprean aakkosia, voit myös lausua tekstiä vaikka et ymmärtäisikään varsinaista aramean kieltä. Tämä voi olla osa jotakin yleistä päivittäistä hiljentymishetkeä yleisen hyvän energiatason saavuttamiseksi tai ylläpitämiseksi – tai voit käyttää tätä menelmää tilanteissa joissa tarvitset jotakin lisäapua tai selkeyttä johonkin tiettyyn tilanteeseen. Muistathan, että Zohar usein vastaa tavalla jota et välttämättä voisi arvatakaan. Vaikka luulisit tietäväsi parhaan etenemistavan jonkin tilanteen ratkaisemisessa ja pyydät sen toteutumista, saatatkin saada eteesi jonkin aivan erilaisen ja huomattavasti paremmin sinulle sopivan ratkaisun. Tietoinen mielihän ei koskaan voi nähdä kaikkia ratkaisuvaihtoja ja Zoharin sisältämä maailma on äärettömän paljon laajempi.

Jos todella haluat opiskella Zoharia, tällöin tarvitset itsellesi opettajan. Zoharin opiskelua varten sinun on myös ensin ymmärrettävä muutamia perustavaalaatua olevia universaaleja lakeja sekä löydettävä juuri sinulle sopiva opiskelutapa. Tämä onnistuu erilaisten peruskurssien, edistyneempien opiskelijoiden tuen ja ennenkaikkea henkilökohtaisen opettajan avulla. Opettaja pystyy näkemään mikä on sopivaa juuri sinulle jotta voit todella hyötyä opiskelusta ja ennenkaikkea pystyt soveltamaan oppimaasi käytännössä. Zoharin pääasiallisin tarkoitus ei ole antaa tietoa pelkästään tietämisen ilosta, vaan auttaa sinua muuttamaan omaa elämääsi entistäkin paremmaksi ja kohtaamaan matkalla olevat esteet ja vastukset. Kabbala-keskus järjestää monenlaisia peruskursseja edellämainituista henkisyyden perusteista ja tarjoaa mahdollisuuden henkilökohtaiseen opettajaan.

Zoharista on erilaisia versioita. Yksinkertaisin ja kevyin versio on taskuversio, joka sisältää suojaan, turvaan ja terveyteen liittyvän osuuden. Se on erityisesti tarkoitettu jatkuvasti mukana kuljetettavaksi suojaksi. Täysi Zohar on noin tiiliskiven kokoinen teos, jossa on lähes kaksituhatta sivua, ja se sisältää arameankielisen tekstin kokonaisuudessaan. Tämä versio sopii kotiin, toimistoon tai minne tahansa jonne halutaan saataville koko Zoharin energia kaikille mahdollisille osa-alueille. Laajin versio on 23-osainen sarja, joka käsittää noin hyllymetrillisen kirjoja. Tässä kirjasarjassa arameankielinen teksti on sama kuin yhden kirjan versiossakin, mutta teksti on hieman helpommin luettavassa muodossa. Lisäksi jokaisen osuuden alussa on yhteenveto luvun sisällöstä ja käyttötarkoituksesta sekä jokaisen jakeen jälkeen on lyhyt kommentointi kyseisen osuuden sisällöstä. Tämä versio on tarkoitettu todelliseen Zoharin opiskeluun. Jokainen viikko, kuukausi ja itse asiassa jokainen kuluva hetki on erilainen. Täysistä versioista on mahdollista löytää kulloiseenkin hetkeen liittyvä erityinen teksti erilaisten taulukoiden avulla. Lisäksi saatavilla on taulukoita erilaisiin energioihin, vaikkapa anteeksiantoon, työmenestykseen tai toimeentuloon. Jos sinulla ei vielä ole mitään Zohar-versiota, voit aloittaa ja saada esimakua luomalla tunnuksen www.zohar.com -sivustolle. Sivustolla on saatavilla täysi arameankielinen teksti englanninkielisillä kommentoinneilla eikä palvelun käyttö maksa mitään.

Zohar ei ole minkään uskonnon omaisuutta, vaan päinvastoin se edustaa yhtenäisyyttä kaukana uskontojen takana ja tarjoaa ymmärrystä erilaisten maailmankatsomusten yhdistämiseen. Koska Zohar on ollut aina olemassa, kaikki muu on rakennettu sen viisauden päälle. Yksi tapa mallin ymmärtämiseen voisikin olla puunsiemen. Kun sinulla on puunsiemen, pitää se sisällään rungon, oksat, lehdet – kaiken mitä puuhun ikinä voi tulla. Samalla tavoin Zohar on siemen koko tälle maailmalle. Se pitää siis sisällään mm. erilaiset uskonnot, filosofiat, tieteet, maailmankatsomukset – jokainen on oma oksansa tässä samassa puussa. Jos vaikkapa uskonnot ja tieteet toisinaan kinastelevatkin keskenään siitä kumpi on oikeassa – tai eri uskonnot taistelevat keskenään, on Zoharilla kaikkiin näihin tilanteisiin aina sama vastaus. Vastaus on se, että jokainen näistä oksista edustaa osatotuutta ja on siksi oikeassa. Jokainen oksa kuitenkin samalla tarkkailee maailmaa tietystä näkökulmasta ja siksi havainnot ovat aina tavalla tai toisella rajoittuneita. Siksi Zohar kehottaa kaikkia ottamaan muutaman askeleen taaksepäin hieman epämukavammalle maaperälle ja katsomaan kokonaisuutta kauempaa. Riittävän kaukaa katsottuna onkin helppo huomata, että puun oksat ovat tosiaankin toisiinsa verrattuna erilaisia, mutta yhdessä ne muodostavat kauniin ja ehjän kokonaisuuden. Tämän vuoksi Zohareita jaetaan aivan kaikille eikä Zoharin opiskelussa keneltäkään vaadita oman uskonnon tai maailmankatsomuksen kieltämistä. Päinvastoin. Zohar auttaa kristittyjä olemaan parempia kristittyjä aivan samalla tavoin kuin muslimeja ymmärtämään paremmin omaa uskontoaan. Lisäksi kaikki ymmärtävät entistäkin paremmin oman asemansa suuressa kokonaisuudessa ja sen miten kaikki täydentävät tosiaan. Tämän jälkeen keskustelut oikeassa olemisesta tai toistemme paremmuudesta voidaankin unohtaa ja keskittyä yhteisen hyvän edistämiseen näennäisistä raja-aidoista riippumatta.

Maailma nousee päivä päivältä korkeammalle tietoisuuden tasoilla ja syyn ja seurauksen välinen aika lyhenee. Nyt on todellakin aika keskittyä meitä kaikkia yhdistäviin asioihin näennäisten eroavaisuuksien sijasta. Jotta tämä kehitys etenisi mahdollisimman jouhevasti, maailmanlaajuinen Zohar-projekti pyrkii jakamaan Zohareita suuria määriä joka ikinen päivä. Kuka tahansa voi saada ilmaiseksi taskuversion omaan käyttöönsä. Veloituksetta lahjoitettavat täydet versiot on puolestaan ensisijaisesti tarkoitettu yleisiin tiloihin, kuten poliisi- ja paloasemille, vankiloihin, kouluihin, hallinto- ja toimistorakennuksiin ja liikenteellisiin keskuspaikkoihin jossa energia voi hyödyttää suuria ihmisjoukkoja. Yksi universaaleista lainalaisuuksista on se, että kaikki täytyy aina ansaita. Tämän vuoksi on suositeltavaa, että jokainen ostaa oman kodin suojaksi tai opiskeluun tarkoitetun täyden version. Tällä tavoin jokainen voi edes hieman ansaita saamaansa viisautta ja energiaa sekä samalla ilmaista arvostustaan Zoharia kohtaan. Jokaisesta ostetusta Zoharista rahoitetaan myös ilmaiseksi jaettavia versioita ja tämähän tarkoittaa sitä, että kukaan Zoharin ostaja ei koskaan hanki Valoa ainoastaan itselleen, vaan samalla tukee myös saman energian leviämistä jonnekin muualle.

Pitkään salattu ja suojattu viisaus on siis nyt kaikkien saatavilla. Olisiko sinunkin nyt aika pohtia itsesi avaamista jollekin aivan uudelle opastukselle ja suojalle ja antaa Zoharille mahdollisuus?

Löydät Zoharin täysversion nyt Ajatellen-kaupasta ja voit tiedustella veloituksetta jaettavia taskuversioita info@ajatellen.fi -osoitteesta.

4 thoughts on “Zohar

  1. zohar jäipi kiinnostamaan kovin ja siitä lisää materiaalia tahtoisin ja ehkä kolikonkin voisin jemmata vaikka linja-autoon penkin alle ei mutta tosiaan kylläpä se kiehtoo mieltä mokomakin heppu jäi niin alitajunnan syövereihin että hyvä niin ja tietty loitsut ja kaik kiinnoostaapi mutta mennään zohar ensin

    1. Teksti on aina arameankielinen eikä sitä käytännössä edes voi kääntää. Energian ja suojan saamiseksi tekstin kirjaimellisella sisällöllä ei edes ole merkitystä. Opiskelun sijasta taskuversio onkin ensisijaisesti tarkoitettu mukanakuljetettavaksi suojaksi.

      Zohar on toki myös olemassa laajoina kirjasarjoina erilaisilla kommentoinneilla ja tulkintaohjeilla hepreaksi, englanniksi ja espanjaksi.

  2. Väitetään Moshe De Leonin kirjoittamaksi, onko tähän selvennystä tai fakta tietoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *