Valon ihmeellistä juhlaa

On jälleen aika siirtyä juhlakauteen ja viettämään valon ja joulun juhlaa. Usein juhliessa meillä on tapana muistella vanhoja historiallisia tapahtumia ja niiden ympärille rakentuneita perinteitä. Mutta jos näitä juhlia mietitään hieman syvällisemmin, niin eikö jonkin ikiaikaisen tapahtuman muistelu kuulosta kovin kevyeltä syyltä suureen juhlimiseen?
Näissä artikkeeissa toistetaan jatkuvasti syyn ja seurauksen lakia eikä tämäkään tee siitä poikkeusta. Kun muistamme tämän lain toiminnan, on myös helppo ymmärtää että kaikki merkittävät ja ihmeelliset tapahtumat ovat aina olleet seurausta jostakin. Siksi meidän tulisikin jatkuvasti kysyä kysymyksiä ja yrittää löytää syitä siihen miksi jotakin tapahtui.

Oletko vaikkapa miettinyt sitä, mikä oli alkuperäinen syy josta Jeesuksen syntymä jouluna oli seuraus? Meitä ei tulisi niinkään kiinnostaa Jeesuksen syntymä, vaan tämä alkuperäinen syy. Tällöin voimme myös ymmärtää että siitä seurannut ihme onkin vain todistamassa jotakin erityistä syvällisempää alkua tapahtumaketjulle.

Zohar ja muut ikiaikaiset tekstit kertovat, että tällainen erityisen voimakas kahdeksan päivän ajanjakso alkaa jousimiehen kuukauden 25. päivänä. Tällöin tarjolla on lähes ilmaiseksi kaikenlaisia ihmeitä sisältävää ja tukevaa voimaa. Siksi juuri tähän aikaan joulukuussa usein pääsemme todistamaan mitä ihmeellisimpiä ja oudompia asioita. Jotkut niistä elävät historian kirjoissa ja jotkut pienemmät henkilökohtaisissa muistoissa.

Tätä aikaa kutsutaan alkuperäisellä nimellä hanukaksi. Myöhemmin samaa termiä on käytetty myös uskonnollisissa yhteyksissä ja alkuperäinen idea on valitettavasti usein hämärtynyt. Samoin joulu on yksi tämän juhlan uskonnollisista vastineista. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään uskonnollinen rituaali, vaan aikojen alusta asti olemassa ollut joka vuosi uusiutuva ajanjakso jolloin aivan jokaisella meistä on mahdollisuus vetää lisää voimaa ja valoa elämäämme.

Koska yleisesti käyttämämme kalenteri ei täsmää kuukalenteriin, usein tämä todellisen energian sisältämä aikaikkuna ei osu joulun aikaan tai lähellekään sitä. Esimerkiksi vuonna 2017 hanukka päättyi jo jonkin verran ennen joulua. Ja jos juhla ja erityinen päivä eivät ole samaan aikaan, voidaan hyvin kyseenalaistaa koko juhlimisen mielekkyyskin.

Kuten aikaisemmin mainittua, nyt ihmeitä on tarjolla lähes ilmaiseksi. Useinhan tässäkin palvelussa todetaan, että pääsääntöisesti ihmeitä ei ole olemassakaan – on vain syitä ja seurauksia. Ja hanukka on ainoa poikkeus tähän sääntöön. Tämän juhlan aikana on mahdollisuus liittyä energiaan, joka auttaa meitä luomaan ja kokemaan ihmeitä koko tulevan vuoden ajan! Lisäksi tämä tosiaankin tapahtuu lähes ilmaiseksi. Kun muiden suurien vastaavien ajankohtien ja pyhien aikana tarjolla olevaan energiaan liittyminen saattaa vaatia matkustamista tiettyyn paikkaan, paastoamista, jotakin erityisiä ruokia tai muita apuvälineitä, niin hanukan aikaan voit olla mukavasti kotona. Ainoat vaatimukset ovat kynttilöiden sytyttäminen ja tieto siitä että ikkuna ihmeiden voimaan on avoimena.

Paras tapa on lisätä kynttilöitä joka päivä. Kun ensimmäisenä päivänä aloitetaan yhdellä kynttilällä, päästään juhlan lopuksi kahdeksaan kynttilään. Sytytämme kynttilän -artikkelissa kerrotaan muutamalla sanalla tarkemmin kynttilän voimasta ja erityisestä merkityksestä. Jotta kynttilöiden sytyttäminen ei olisi vain fyysinen tai rutiininomainen teko, onkin tärkeää pohtia ajatusta kynttilöiden takana. Kaikista yksinkertaisimmillaan voit ajatella mallia, jossa jokainen sytytetty kynttilä sammuttaa aina jonkin negatiivisen tai epäedullisen ominaisuuden, tavan tai ajatuksen. Valo ja pimeyshän eivät voi esiintyä rinnakkain. Lisäksi kynttilöiden sytyttäminen toisilla kynttilöillä ei ikinä himmennä alkuperäisen kynttilän valoa, vaan päinvastoin kaikki hyötyvät lisääntyvästä valon määrästä.

Tämän päivän tiede on vahvistanut mallin, jonka mukaan maailmamme toimii kymmenessä erilaisessa ulottuvuudessa ja niistä yksi pieni osanen on tämä fyysinen maailma jonka pystymme näkemään ja kuulemaan. Muihin ulottuvuuksiin meidän on liityttävä ajatusten ja tunteiden avulla. Normaalisti pystymme liittymään ainoastaan seitsemään ulottuvuuteen. Siksi luku seitsemän toistuu niin monessa paikassa. Siksi ihmiskehossa on seitsemän pääosaa, maailmassa seitsemän merta ja mannerta, musiikissa seitsemän nuottia, sateenkaaressa seitsemän väriä, aurinkokunnassamme seitsemän paljain silmin näkyvää taivaankappaletta ja niin edelleen. Hanukka on yksi harvoista ajankohdista, joka avaa saatavillemme reitin kahdeksanteen ulottuvuuteen. Tämä kahdeksas ulottuvuus pitää sisällään kaiken mitä voimme ikinä haluta. Joissakin opetuksissa näitä pyhiä verrataan tilanteeseen, jossa kaikkien pankkien kassaholvit ovat avoinna ja kuka tahansa voi käydä noutamassa haluamansa. Mutta mikään pankki ei mainosta tai kampanjoi tätä tapahtumaa – sinun on tiedettävä milloin tämä hetki on käsillä. Tämän vuoksi pyhäpäivät on aina oltava tarkasti oikeaan aikaan, koska muutoinhan pankkiholvit olisivat juhlan aikaan suljettuja ja vuoden ihmeet jäisivät saamatta!

Kahdeksanteen ulottuvuuteen liittymisen takia hanukkaa vietetään kahdeksan päivän ajan ja energiaan liittymisessä käytetään viimeisenä päivänä kahdeksaa kynttilää. Nämä eri ulottuvuudet sisälläänpitämää universumin rakennetta kuvataan usein elämänpuuksi. Jokainen kynttilä liittää meidät yhteen ulottuvuuteen ja käytännössä kiipeämme puussa jokainen päivä yhä korkeammalle ja korkeammalle kunnes kahdeksantena päivänä saavutamme ihmeitä täynnä olevat pankkiholvit.

Koska joulu kuvastaa tätä erityistä aikaikkunaa, on jouluun myös liitetty paljon siihen liittyviä vinkkejä ja symboliikkaa jotta osaisimme kaivaa todellisen merkityksen tapahtumien taustalta. Esimerkiksi Jeesus-lapsen syntymää pidetään ihmeenä ja todisteena tämän hetken suuresta voimasta. Elämänpuuta kodeissamme kuvastaa joulukuusi – ja joulukuusen oksille sytytetään kynttilöitä muistuttamaan välineestä jolla tähän juhlaan liitytään.

Näiden kahdeksan päivän aikana on hyvä ajatella suuresti ja tehdä epätavallisia ja ehkä hieman pelottaviakin uusia asioita joilla osoitat rakkautta, välittämistä ja ihmisarvoa toisia henkilöitä kohtaan. Sinun tulee myös olla kynttilä, ja omilla tekemisilläsi poistaa pimeyttä koko tästä maailmasta – ei ainostaan omasta elämästäsi. Ihmeitä ei vain pelkästään tapahtunut joskus muinoin, vaan jokaisella meistä on kaikki valta ja mahdollisuudet tehdä vastaavia tekoja tässä ja nyt. Tarinoiden esimerkkien tarkoitus on muistuttaa siitä, että kuka tahansa voi halutessaan tuoda ihmeitä kaikkien nähtäville. Energia näihin koko tulevan vuoden aikana tapahtuviin ihmeisiin on ladattava nyt kun pankkiholvi on auki. Millaisia ihmeitä sinä haluat olla aikaansaamassa meidän kaikkien yhteiseksi eduksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *