Herättelyä

Terroriteot ja monenlainen kaaos näyttävät lisääntyvän joka puolella maailmaa. Samalla mikään määrä vastataistelua ei tunnu tehoavan. Sillä ei ole merkitystä onko kyseessä ääriliikkeiden toiminta, turvapaikan hakijoiden massaliikkuminen, tai vaikkapa talouskriisi. Lisäksi jokainen näistä haasteellisista tilanteista on saanut sekä puolustajia että vastustajia, ja niin keskustelut kuin käytännön toimetkin vellovat yleensä laidasta laitaan ilman mitään pitkäjänteistä suunnitelmallisuutta tai ehkäpä edes halua löytää todellisia pysyviä ratkaisuja.

Mutta miksi tällaisia ongelmia ja kriisejä on nyt näin paljon? Yleensä vielä käy niin, että jos jokin yksittäinen asia saataisiinkin näennäisesti hallintaan, lähes välittömästi jokin uusi ja usein vielä entistäkin suurempi haaste putkahtaa esiin.

Tämä maailma toimii hyvin selkeiden lainalaisuuksien mukaisesti. Niin vetovoiman kuin syyn ja seurauksen laitkin toimivat niin yksilötasolla kuin koko maailmankin mittakaavassa. Kaikki se mitä näemme ja koemme, on aina seurausta jostakin aikaisemmasta tapahtumasta, teosta tai ajatuksesta. Maailman tapahtumien seuraaminen onkin helppo tapa nähdä millaisia siemeniä olemme kylväneet.

Jos näemme sotia, terroritekoja tai mitä tahansa ongelmia ihmisten keskinäisessä yhteiselossa, on se suora seuraus siitä millainen ajatusmalli ihmiskunnalla on tällä hetkellä “voitolla”. Se ei siis edusta kaikkien ajattelua tai toimintatapaa. Asiaa voi hahmottaa vaikkapa niin, että vaa’an toisessa kupissa ovat kaikki rakkauteen ja välittämiseen liittyvät ajatukset, ja puolella vastaavasti viha ja ihmisiä erottavat ideat ja ajatukset. Maailman tapahtumat ilmentävät sitä kummalleko puolelle vaa’an neula kääntyy. Jokainen voi vapaasti valita sen kumpaanko vaakakuppiin haluaa lisätä “painoa”.

Tapahtumiin reagoiminen, syyllisten etsiminen ja vastahyökkäykset eivät ikinä ole ratkaisu. Vetovoiman lakikin kertoo selkeästi, että aina kun keskitymme johonkin asiaan, se saa ainoastaan lisää valtaa ja pääsee kasvamaan. Negatiivisuuden ruokkiminen ylläpitää kierrettä joka aikaansaa ainoastaan lisää uusia ikäviä asioita.

Jos nykyiset tapahtumat eivät miellytä, tarvitaan aina jotakin muutoksia. Ikävältäkin näyttävien tapahtumien tehtävänä onkin ainoastaan herätellä meitä. Niin kauan kuin teemme entisenlaisia valintoja ja ajattelemme asioista samalla vanhalla tavalla, seurausten on luonnollisesti oltava myös entisenlaisia. Aina kun jokin epämiellyttävä asia pääsee ilmenemään, sen tärkein tehtävä onkin tuoda jokin viesti ja muistuttaa uusien valintojen tärkeydestä.

Kukaan meistä ei voi suoraan muuttaa maailmaa. Mutta jokaisella on valta tehdä muutoksia omassa itsessään – ja näiden muutosten seurauksena myös meitä ympäröivä maailma muuttuu. Koska jokaisella on vapaa tahto, kukaan ei voi pakottaa muita muuttamaan tekemisiään tai ajatteluaan. Voimme ainoastaan muuttua itse ja olla esimerkkinä muille.

Yksi universaaleista laeista on myös se, että jokaisessa pimeässä hetkessä on valtavasti Valoa piilossa odottamassa paljastumistaan. Usein tämä ilmenee terrori-iskujen ja muiden kriisien jälkeen niin, että useat omissa oloissa eläneet henkilöt alkavat tuntea halua auttaa, he tuntevat myötätuntoa tapahtumista kärsineitä kohtaan, ja ovatkin ehkä ensimmäistä kertaa elämässään valmiita todella asettamaan yhteisen hyvän oman edun edelle. Ikävältä näyttävät tapahtumat voivatkin siis aikaansaada huomattavan positiivisen muutoksen suuressa ihmisjoukossa.

Tässä maailmassa ei ole todellisia rajoja ihmisten välillä. Erilaiset maantieteelliset, kielelliset, kulttuurilliset, uskonnolliset ja ties mitkä tekijät ovat loppujen lopuksi vain erilaisia ilmentymiä meitä kaikkia yhdistävistä asioista. Ainoat rajat ovat jokaisen henkilön omassa sisäisessä ajattelumallissa.

Jokainen hetki voimme valita sen, ymmärrämmekö koko maailman muodostavan yhden suuren kokonaisuuden, jossa jokaisella ihmisellä, luontokappaleella, tilanteella, tai millä tahansa asialla on jokin rooli ja siksi täysi oikeus olla olemassa. Kaikki on lopulta hyvää ja siksi mitään ei ole lupa tuhota. Seassa on luonnollisesti paljon monenlaista, jossa negatiivinen kuori vielä tällä hetkellä peittää hyvät ominaisuudet. Tuhoamisyritysten sijasta meidän jokaisen tehtävänä onkin auttaa näitä puhtaita, hyviä piirteitä paljastumaan kuorien alta. Kun negatiivisuus ei saa uutta ravintoa, kuoret menettävät voimansa, ja lopulta ne murenevat automaattisesti luonnollisen prosessin edetessä.

Jos haluamme vaikuttaa politiikan tai jonkin vastaavan mekanismin kautta, prosessi on pitkä eikä kukaan voi taata sitä pystymmekö todella vaikuttamaan halutulla tavalla. Sen sijaan voimme koska tahansa valita sen, teemmekö ja ajattelemmeko ihmiskuntaa eteenpäin vieviä ja rakentavia valintoja. Näiden valintojen seuraukset alkavat heti ilmentymään joka ikisessä asiassa maailmanlaajuisesti.

Missä asioissa sinä voisit avata edes hieman enemmän sydäntäsi ihmisille ympärilläsi, ja keskittyä positiiviseen muutokseen sekä korostamaan jokaisessa henkilössä olevaa hyvää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *