Myrsky

Matkalla uusien tavoitteiden toteutumiseen tarvitaan muutoksia. Usein nämä muutokset näkyvät mitä erikoisimpina myrskyinä elämässämme. Nämä ovat kuitenkin edistämässä pyytämäämme muutosta ja niihin täytyy suhtautua positiivisesti.

Jos olet pyytänyt uutta parempaa työpaikkaa, saatat saada potkut nykyisestä työpaikastasi. Halutessasi erilaisen parisuhteen tai erilaisia ystäviä, saatat joutua mitä ihmeellisempiin riitoihin nykyisissä ihmissuhteissasi. Halutessasi yrityksellesi uuden paremman toimiston, nykyisessä toimistossasi tapahtuu jokin onnettomuus, jonka seurauksena toimisto muuttuu käyttökelvottomaksi. Halutessasi paljon lisää liikevaihtoa, puolet nykyisistä asiakkaistasi saattaa yhtä äkkiä kadota, jotta uudet isot asiakkuudet mahtuvat tulemaan.

Kaikki nämä tapahtumat todellakin ensiksi näyttävät todella ilkeiltä onnettomuuksilta. Mikäli emme ymmärrä asioita, saatamme masentua, luovuttaa ja todeta, ettei mikään onnistu. Negatiivisuuteen vajoaminen on kuitenkin väärä reaktio.

Mikään ei tapahdu elämässämme sattumalta. Olemme aiheuttaneet joka ikisen kohtaamamme tilanteen oman ajattelumme seurauksena. Aina syy ja seuraus eivät ole millään tavalla ilmeisiä. Mutta kun pystymme ottamaan tilanteesta vastuun alkuperäistä syytä ymmärtämättä, saamme tilanteen haltuun. Vastuu tarkoittaa sitä, että siirryt uhrin asemasta tilanteen hallitsijaksi. Asiat eivät tapahdu sinulle, vaan sinun aiheuttamina.
Mikään tilanne ole lähtökohtaisesti hyvä eikä huono. Myös myrskytilanteessa oma reaktiomme määrittelee sen, millaisena tilanteen koemme.

Kun kohtaamme minkä tahansa uuden tilanteen, onkin meillä loistava tilaisuus harjoitella oman itsemme hallintaa. Kun seuraavan kerran sinulle sanotaan jotakin loukkaavaa, kohtaat näennäisen onnettomuuden tai muun yleisesti negatiivisena koettavan tilanteen, kokeilepa toimia eri tavoin. Yritä kaikin keinoin vältellä välitöntä luonnollista reaktiotasi. Säästä kirosanat, käden nyrkkiinpuristaminen tai tappeluasentoon siirtyminen. Pysähdy täysin ja muista, että lähtökohtaisesti tilanne ei ole hyvä eikä huono. Ainoastaan sinun oma reaktiosi antaa tilanteelle jonkin määritelmän. Kun ymmärrät tämän, voit vastata tilanteeseen niin, että olet siitä itse vastuussa ja sinun tehtävä on tunnistaa tilanteessa oleva positiivinen tapahtuma.

Tällainen toiminta vaatii paljon harjoitusta. Mutta mitä paremmaksi tässä tulet, sitä helpompaa sinun on säilyttää tyyneys ja mielenrauha mitä erikoisemmissa tilanteissa. Mitä paremmin osaat hallita itsesi, sitä suurempia uusia asioita voit pyytää. Voit olla varma, että myrskytilanteet suurenevat pyyntöjäsi vastaaviksi. Kannattaa siis harjoitella todenteolla!

Tyyneyden säilyttäminen missä tahansa myrskytilanteessa on äärimmäisen arvokas ominaisuus. Jos maailma näyttää täysin romahtavan ympärilläsi ja annat sille vallan, unohdat helposti kaikki hienot ja upeat asiat joita olet pyytänyt, ja siirryt sellaiselle tasolle jossa pyyntöjesi on mahdotonta päästä luoksesi. Sen sijaan rauhoittumalla seuraamaan tilannetta, näet suuren kokonaiskuvan.

Myrskyjä tulee meidän jokaisen kohdalle aika ajoin. Tämä on aivan normaalia ja kuuluu asiaan. Jatkuvaa myrskytöntä aikaa voimme viettää ainoastaan silloin, jos emme halua kasvaa ja päästä elämässämme uudelle tasolle. Jos kohtaat suuren ja voimakkaan tornadon, rauhallisin ja paras paikka on myrskyn keskellä! Älä siis arkaile myrskyjä. Mene reilusti niitä päin, säilytä rauhallisuutesi ja ota tilanne haltuusi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *