Miksi meillä on tunteet?

Meillä jokaisella on hyvin tarkka navigointijärjestelmä, joka kertoo mihin suuntaan olemme ohjaamassa itseämme. Tämä järjestelmä on tunteemme. Tunteet ovat äärimmäisen tärkeitä. Liian usein meitä kannustetaan unohtamaan tunteet ja tekemään päätöksiä järkeilemällä ja käyttämällä faktoja. Asia on kuitenkin juuri päinvastoin.

Tunteita on syytä kuunnella ja kunnioittaa. Tunteet ovat äärimmäisen kehittynyt ja hieno järjestelmä. Tunteet eivät valehtele. Tunteet kertovat heti palautteen siitä, miten olet sillä hetkellä ajattelemassa, muuttamassa energistä värähtelytasoasi ja siten luomassa tulevaisuuttasi. Aina kun keskität ajatuksesi johonkin, muutat energiaasi ja tähän tunteesi vastaavat välittömästi.
Kun tunnet iloa, onnellisuutta ja todellista elämäniloa, se merkitsee yksinkertaisesti sitä, että ajattelet tavoitteitasi, tarkoitustasi ja unelmiasi tukevia ajatuksia. Olet tällöin matkalla oikeaan suuntaan ja kohti kokemaan haluamiasi asioita!

Jos tunnet vihaa, surua, masennusta tai toivottomuutta – mitä tahansa negatiivisia ajatuksia, yrität tällöin siirtyä kauemmaksi siitä mitä haluat tai toimit eri tavoin kuin tiedät oikeaksi. Negatiivisten ajatusten tehtävänä on ilmoittaa, että olet nyt tekemässä itsellesi haitallisia asioita, ja Sinun on syytä tehdä heti jokin muutos.

Sinun on syytä alkaa kiinnittää tunteisiisi huomiota. Pyri aina kussakin olosuhteessa parhaaseen mahdolliseen tunnetilaan. Muista, että vetovoiman laki vahvistaa aina sitä mitä ajattelet ja tunnet.

Kun huomaat negatiivisten tunteiden valtaavan mielesi, tee heti jokin korjaava liike. Vaihda keskusteluaihetta, ajattele jotakin muuta, vaihda tv-kanavaa – olosuhteet huomioiden tee parhaasi saavuttaaksesi parempi tunnetaso.
Älä koskaan peitä tunteitasi. Tunne on indikaattori, joka ei poistu ennenkuin se on huomioitu. Peittämällä tunteesi voit pitkittää tilannetta, mutta sama tunne toistuu uudelleen ja uudelleen niin kauan kunnes huomioit sen.

Tunteille ei siis saa sanoa ”ei”. Vastaa mielessäsi jokaiseen saapuvaan tunteeseen ensimmäiseksi ”kyllä”, jolloin tunteen ei tarvitse enää toistua. Jos kyseessä oli negatiivinen tunne, voit hyväksymisen jälkeen yksinkertaisesti päästää siitä irti tai valita uuden ajatuksen, joka auttaa siirtymään kohti positiivisemmaksi.

Jokainen meistä on vastuussa omista tunteistaan. Kukaan muu ei voi niihin vaikuttaa eikä toisaalta myöskään saa vaikuttaa. Hyvin usein kuitenkin yritämme estää muita kokemasta tunteitaan. Kuinka usein kuulemmekaan sanottavan ”älä itke”tai ”älä ole vihainen”. Tätä meidän ei kuitenkaan tule toisillemme tehdä. Mikäli emme anna ystävämme tai perheenjäsenemme tuntea, kokea ja käsitellä tunnettaan, hän ei voi sitä vapauttaa ja saman tunteen on pakko toistua. Jokaisen meistä täytyy itse valita uusi paremmalta tuntuva ajatus.

One thought on “Miksi meillä on tunteet?

  1. Kiitos Marko, olen aina ollut sitä mieltä, että oikeus tunteisiin on kaikilla ja tunteiden tukahduttaminen ja estäminen on väärin. Pidän tunteita rehellisimpänä osana ihmistä. Se on sisäinen palaute vailla lahjontaa. Mutta usein näkee tunteita halveksittavan ja se on surullista. Tunne antaa tietoa, onko tapahtuma hyväksi vai pahaksi. Tunteille täytyy antaa aikaa ja niistä voi oppia. Mutta toki tulee huomioida, etteivät muut välttämättä kunnioita ja käsitä tunteitamme.

    Hyvää kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *