Anteeksiantamisen voima

Yksi suurimpia toimia mitä voit tehdä päästäksesi elämässäsi eteenpäin ja saavuttaaksesi korkeamman energiatason, on antaa jatkuvasti anteeksi.

Tämä saattaa kuulostaa äkkiseltään oudolta. Jos joku on pahoittanut mielesi tai satuttanut muutoin, pitäisikö sinun vain jatkuvasti antaa anteeksi? Eikö olisikin paljon mukavampaa vain katkaista kaikki suhteet kyseiseen henkilöön ja olla vastaamatta hänen tekemiin anteeksipyyntöihin?

Todellisuudessa kuitenkaan et voi kokea täydellistä onnellista olotilaa tai mielenrauhaa, mikäli joitakin aikaisempia tapahtumia on jäänyt käsittelemättä. Negatiiviset tunteet ja ajatukset estävät aina menestymistä ja tavoitteiden saavuttamista.

Universumi on peili, joka heijastaa omia tuntemuksiasi. Todellisuudessa et siis anna anteeksi toiselle, vaan itsellesi. Anteeksiannolla puhdistat itsestäsi negatiivista energiaa ja teet tilaa positiivisuudelle. Tämä positiivinen energia pitää sisällään myös paljon pyytämäsi tavoitteet.

Jos sen sijaan pysyttäydyt syyttely- ja puolustusmielialassa etkä suostu ottamaan tapahtuneesta vastuuta, negatiivisuus pysyy osana sinua. Tällöin et pysty houkuttelemaan puoleesi kuin osan valtavasta valikoimasta mitä hienompia positiivisia asioita.

Anteeksiantaminen ei ole helppoa. Se itse asiassa vaatii todella paljon. Mutta kun sen teet, myös palkintosi on suuri!

Meidän täytyy anteeksiantaa kaikille vapaasti, täysin ja ilolla. Anteeksiannon kohteita ovat varmasti puolisosi, vanhempasi, ystäväsi, työtoverisi…

Muista, että et voi muuttaa ketään muuta kuin itseäsi. Et edes yhtä ainoaa muuta. Tästä suorana seurauksena sinun on tästä eteenpäin arvostettava jokaista sellaisena kuin itsekukin on. Lupaa siis unohtaa kaikenlainen arvostelu ja tuomitseminen käyttäytymisestäsi. Et voi täysin tuntea ketään, joten sinulla ei edes voi olla tarvittavia faktoja, jotta voisit muodostaa täysin tarkan mielipiteen kenestäkään. Ainoa mitä voit tehdä, on rakastaa jokaista kuten itseäsi. Ja kun näin teet, olet samalla saavuttanut jatkuvan anteeksiantamisen.

Jos olet aikaisemmin nähnyt muissa henkilöissä ominaisuuksia, joita olet pitänyt häiritsevinä tai jopa ”vikoina”, keskity nyt päinvastaiseen. Tästä eteenpäin keskity vain ja ainoastaan löytämään toisista hyviä puolia ja positiivisia ominaisuuksia. Alkuun tämä tuntuu varmasti haasteelliselta. Mutta onneksi vetovoiman laki auttaa myös tässäkin. Kun tietoisesti keskityt positiivisiin puoliin tarpeeksi kauan, vetovoima alkaa väistämättä tuoda niitä koko ajan enemmän todellisuuteesi, ja hyvien asioiden löytyminen helpottuu jatkuvasti.

Loppujen lopuksi muiden henkilöiden asiat eivät kuulu sinulle. Siksi toisten asioihin ei pidä keskittyä liikaa. Joka ikisellä meistä on varmasti aivan riittävästi tekemistä siinä, että saamme oman ajatusmallimme ja elämämme parempaan tilaan kuin mitä ne olivat vielä eilen. Ja siinä vaiheessa kun pääsemme tarpeeksi korkealle tasolle, ymmärrämme, ettei meillä ole enää mitään mielihalua palata kehityksessä taaksepäin tilanteeseen, jossa emme rakastaisi lähimmäisiämme sellaisina kuin he ovat.

Anteeksiantamisen kyky on yksi selvimpiä merkkejä siitä, millä tasolla kehityksen polulla olet. Olipa tilanne mikä tahansa jos syyllisten etsimisen sijasta keskitytkin löytämään tilanteessa olevan hyvän, arvostamaan sitä ja tuomaan tilanteeseen oman positiivisen panoksesi, olet jo hyvin pitkällä.

Menneisyyden tapahtumien puhdistaminen voi toisinaan luoda elämään jopa todelliselta ihmeeltä tuntuvia kokemuksia. Kun negatiivisuus väistyy ja positiivinen energia pääsee täyttämään tilan, anteeksiantaminen voi parantaa sairauksia, urakehitystä, taloudellista tilannetta ja käytännössä mitä tahansa.

On syytä muistaa myös se, että kukaan ei voi vahingoittaa meitä jos emme itse anna siihen lupaa. Jälleen kerran kannattaa muistaa, että universumi on valtava peili, joka heijastaa takaisin vain ja ainoastaan sinun omia tuntemuksiasi.

Jos tunnet, että sinusta juorutaan tai puhutaan selän takana, teet silloin sitä itse jollekin. Jos tunnet että sinulta varastetaan, varastat jotakin joltakulta. Kukaan ei voi valehdella sinulle, ellet itse ole valehtelija.

Aina nämä eivät todellakaan ole selkeitä tilanteita. Kun huomaat muissa ärsyttäviä ominaisuuksia, ne eivät välttämättä ihan heti löydy omasta itsestä. Jokainen meistä on aikojen saatossa oppinut hyvin välttelemään omia ominaisuuksiaan joista ei voi ylpeillä. Sen sijaan muille nämä ominaisuudet saattavat olla päivänselviä. Tämän vuoksi sinun tulisikin käydä keskusteluja parhaan ystäväsi tai jonkun muun henkilön kanssa, jolle voit täysin uskoutua ja jonka tiedät tekevän parhaansa sinun auttamiseksi.

Vapaa tahtomme antaa meille täyden vallan valita, haluammeko toteuttaa anteeksiantoa. Sinun ei ole sitä pakko tehdä, mutta suosittelen sitä hyvin vahvasti. Joudut tekemään ehkä hyvinkin ilkeältä tuntuvaa työtä, mutta saavutettavat edut ovat niin merkittävät, että työ varmasti kannattaa.

Jos tämä on sinulle uusi asia, et voi oppia tätä hetkessä. Anna siis oppimiselle aikaa ja aloita pienillä askeleilla vähitellen. Muista, että et tee anteeksiantamista muiden takia, vaan tämä työ on sinua itseäsi varten. Tärkeintä on että lähdet reilusti opiskelemaan anteeksiantoa ja haluat löytää palkintona odottavan hyvän.

Anteeksiantaminen ei aina tarkoita sitä, että anteeksianto tulisi kohdistaa muihin henkilöihin. Aivan yhtä hyvin sinun kuuluu antaa anteeksi myös itsellesi. Hyvin usein varmasti teet tekoja, joista et ole jälkikäteen ylpeä, ja haluaisit saada tehdyn tekemättömäksi. Myös tähän on anteeksiantaminen itselle on erinomainen keino pyyhkiä negatiiviset ajatukset pois omasta mielestä.

Menneisyyden puhdistamisen jälkeen anteeksiantamisesta on hyvä tehdä päivittäinen tapa.

Lisää anteeksiantamisesta kirjoissa:
Edward M. Hallowell: USKALLA ANTAA ANTEEKSI
Colin Tipping: ANNA ANTEEKSI ITSELLESI 

 

One thought on “Anteeksiantamisen voima

  1. Kiitos tästä tärkeästä kirjoituksesta, anteeksianto on ehkä yksi tärkeimmistä asioista ajassamme. Itse suoisttelen Colin Tippingin kirjaa Ehdoton anteeksianto joka on erittäin hyvä. Itse vedän Anteeksiantoseremoniaa ja huomaan joka kerta antavani itsekin anteeksi sellaista jota en ole edes muistanut vuosikausiin, erittäin puhdistavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *