Vesi

Mitä merkitys vedellä on sinulle? Sillä voi ainakin sammuttaa janon, peseytyä ja saada kasvit kasvamaan. Vedellä on kuitenkin myös paljon merkitystä ajateltaessa henkisyyttä, universumin sääntöjä ja koko maailman toimintaa.

Tiedemiehet ilmaisevat usein, ettei elämää voi esiintyä ilman vettä. Siksi mm. avaruudesta etsitään vettä, jotta voidaan paremmin arvioida, missä elämää voi esiintyä. Tässä mallissa onkin vinha perä.

Vedellä on tärkeä tehtävä saada asiat kasvamaan ja ilmestymään aistiemme ulottuville. Ympärillämme on koko ajan lukemattomia asioita vielä kätketyissä muodoissa odottamassa jotakin sysäystä lähteä muuntumaan kohti suuria mahdollisuuksiaan. Puun siemen pitää sisällään kaiken tiedon, jota tarvitaan täysikokoisen puun kasvuun. Siemenen tiedoissa on täsmällisesti se, miten runko ja oksat kasvavat, miten lehdet muodostuvat ja miten puu mukautuu vuodenkiertoon. Kaikki tämä potentiaali voi odottaa vaikkapa vuosikymmeniä, kunnes jossakin vaiheessa siementä kastellaan ja yhdessä auringon valon kanssa muutos käynnistyy. Auringon energia on myös hyvin mielenkiintoinen konsepti, mutta keskitytäänpä nyt veteen.

Vesi on erikoinen myös siitä syystä, että se voi välittää monenlaisia energioita, ilman että ne kuitenkaan vaikuttavat veden varsinaiseen olemukseen. Vesi johtaa sähköä, ääntä ja ties mitä muutakin. Usein vesi vieläpä aikaansaa kuljettamansa energian vahvistumisen. Vaikka vesi kuljettaa monenlaista tietoa, pysyy se silti aina vetenä.

Vaikka veden rakenne ei varsinaisesti muutu, ympäröivät olosuhteet vaikuttavat siihen. Mitä me oikeastaan tiedämme –elokuvassa mainitaan esimerkkinä tutkimus, jossa tarkkailtiin virtaavan veden muutoksia. Vedestä otettuja näytteitä verrattiin hyvin tarkalla mikroskoopilla ja samoin tutkittiin jäädyttämisestä seuranneiden jääkiteiden rakenteita. Osa näytteistä otettiin joesta ennen Zen-munkkien luostarialuetta ja osa tämän jälkeen. Kun vesi oli matkannut erittäin positiivisen alueen halki ja saanut siunauksen, sen rakenne muuttui harmonisemmaksi ja kauniimmaksi. Entä mitä on siunaaminen? Sehän on energian ohjaamista ajatusten ja tietoisuuden voimalla. Ajatuksemme siis vaikuttavat hyvin vahvasti veteen.

Koska ihmisestä valtaosa on vettä, mitäpä luulet, kuinka paljon juuri sinunkin ajatuksesi vaikuttavat kehossasi liikkuvaan veteen? Lukuisat tutkimukset kertovat, että samoissa olosuhteissa positiiviset henkilöt pysyvät useimmin terveenä kuin negatiivisesti ajattelevat. Voisiko ainakin osasyynä olla se, millaiseksi itsekukin muotoilee oman kehonsa veden?

Oletko muuten koskaan pohtinut mistä vesi on peräisin? Vilkaistaanpa mitä Luomiskertomus sanoo asiasta. Muistathan, että se on uskontoja vanhempi teksti, ja siksi myös erittäin tärkeä lähde uskonnoista riippumattomien henkisyyden sääntöjen ymmärtämiseen.

Oma käännökseni ilmaisee Genesiksen kaksi ensimmäistä jaetta näin: “Alussa Jumala loi taivaat ja maan. Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyydet, ja Jumalan henki liikkui vetten yllä.”

Mitäpä tässä oikeastaan sanotaan? Vain taivas ja maa luotiin, mutta silti samassa yhteydessä viitataan veteen. Myöhemmin vielä todetaan vesien erottaminen ja kuinka lopulta monenlaiset asiat paljastuvat vedestä. Nämä lauseet sisältävät valtavan määrän symboliikkaa ja samalla lukemattoman määrän elämän perusteita. Mutta keskitytäänpä nyt kysymykseen, milloin vesi luotiin?

Vastaus on se, ettei sitä kerrota. Todetaan vain, että vesi on jo ollut olemassa ennen tämän universumin luomista. Myös tämä maailma on syntynyt vedestä.

Myöhemmin kerrotaan, että “Jumala loi ihmisen kuvakseen”. Kuten kaikki, tämäkin ilmaus on vertauskuvallinen. Usein käytän näissä kirjoituksissa Jumala sanan korvikkeena vähemmän uskontoihin viittaavaa termiä universumi. Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että jokaisesta ihmisestä näkyy myös universumin toimintamalli.

Ihminen ilmestyy tähän maailmaan aina vedestä. Ajattelepa vaikka raskausaikaa. Sikiö on täysin veden ympäröimä kehittyessään ja kasvaessaan vähitellen sille asteelle, että hän voi paljastaa itsensä ja ominaisuutensa tähän fyysiseen maailmaan. Niin kauan kun lapsi on veden ympäröimänä, kaikki on vielä mahdollista. Luonnollisesti äidin ja ympäristön ajatukset vaikuttavat myös sikiötä ympäröivään veteen – samoin kuin olemassaolleiden energioiden ajatukset ovat vaikuttaneet tämän universumin syntyyn.

Tähän perustuu myös henkisyydessä käytetyt välineet oman negatiivisuuden puhdistamiseen. Voit pyytää vettä olemaan siirtotie, johon vapautat omat huolesi, murheesi ja sairautesi. Sen vuoksi ota rohkeasti yhteys veteen, juttele vedelle tai luo yhteys ajatustasolla.

Yksi veden mahdollistamista välineistä on upottautuminen täysin veteen siten, ettei hiuskarvakaan jää pinnalle. Tällöin voit palata alkuperäiseen tilanteeseen, jossa kaikki on mahdollista, ja mikään negatiivisuus ei vielä ole ehtinyt ottaa valtaa. Sukelluksen aikana ajatelluilla tai meditoiduilla asioilla on valtava voima. Ennen sukellusta on mahdollista päättää, mistä asioista haluat eroon, ja tämän jälkeen annat veden viedä nämä ikävät asiat pois. Toki toimenpide on syytä tehdä mahdollisimman puhtaassa ja luonnontilaisessa vedessä, jonka lähistöllä ei ole ollut negatiivisuutta.

Sukellusten sijasta puhdistautumisen voi tehdä myös kierimällä tuoreessa ja puhtaassa lumessa. Lumihan on myös vettä. Valkoinen väri myös korostaa lumen rajattomia mahdollisuuksia. Valkoinen väri sisältää aina kaikki muutkin värit eikä siitä voi puuttua mitään.

Mitä luulet, olisiko sinun syytä arvostaa vettä enemmän? Maailman vedet riittävät kyllä ihmiskunnan sisäisen negatiivisuuden puhdistamiseen, mutta eivät tahalliseen muuhun likaamiseen tai väärinkäyttöön.

One thought on “Vesi

 1. Vesi ja luonto, ne kuuluvat elämään. ilman niitä emme olisi ainakaan nykyisen kaltainen ihmislaji. Olen aina rakastanut puhdasta luontoa ja vettä ja luonto antaa tämän meille elämän rakennusaineeksi ja ylläpitäjäksi.

  Surullinen tosiasia on on se, että sivistysyhteiskunta on vienyt suuren osan luontoa ja teollisuussaasteet ovat tärvelleet sen puhtautta. Se vesi, minkä aikaisemmin saimme puhtaana luonnosta ja ilmaiseksi, niin nyt joudumme kalliisti maksamaan osittain saastuneesta ja kemikaaleilla puhdistetusta vedestä. jotkut sairastuvat ja joskus laitteiston toiminnan virheet voivat olla hengenvaarallisia. Veden juominen ja pesyetyminen maksamatta olisi rikos.

  Elämäänsä luonnon kiertokulussa elävä ihminen ei saastuta luontoa luonnollisilla toimillaan. Se yhteiskunta, joka on saastuuttanut luonnon, joka nyt luonnonsuojelun nimissä laskuttaa ihmisiä vedestä, elämisestä, toimii vastoin luontoa ja elämää. Ihminen ja eliöt syntyvät osana luontoa ja luonto tarjoaa elämän kaikille lajeilleen elämän jatkumismahdollisuudet antimillaan, luonto ei vaadi maksua.
  Normaali eläminen ja biologisten tarpeiden tyydytys ei ole tuomittavaa kulutusta. Luonnossa syntymä ihme ja toivottu tapahtuma, hengittäminen, veden ja ravinteiden ottaminen luonnosta ei ole rangaistava rikos, vaan ovat lajien elämän ja lisääntymisen kannalta välttämättömät, ilman vettä ja ravinteita esim kasvit kuolevat. Se on helppo todeta kun jättää ruukkukasvit ilman ravintoa ja vettä ja laittamalla myrkkyä ravinteen tilalle kasvikin on helppo tappaa.

  Ihminen ilman luontoa on kuin ruukkukasvi ilman vettä ja kasviravinteita!

  Se, että maksaa vedenkulutuksesta ei takaa puhdasta laatua ja juomavesi on ostettava erikseen välttyäkseen haittavaikutuksilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *