Päättyvätkö tapahtumaketjut?

Luomisprosessi alkaa aina yksittäisestä ajatuksesta. Tätä mallia tälläkin sivustolla toistetaan jatkuvasti. Pelkkä ajattelu ei kuitenkaan riitä, vaan lisäksi tarvitaan myös erilaisia tekoja ennenkuin ajatellut asiat voivat ilmestyä fyysisillä aisteilla havaittaviksi. Tämä voi tarkoittaa yksinkertaisimmillaan vaikkapa sanoja lisättynä muutamalla käytännön teolla. Ilman näitä toimenpiteitä ajatukset ja pyynnöt pysyvät vain mielikuvina mielessäsi, mutta et pääse todella nauttimaan kyseisistä asioista siinä laajuudessa kuin on tarkoitettu.

Fyysiset asiat ovat tärkeitä ja siksi prosessit täytyy viedä loppuun asti. Kun jokin ajattelemasi ja pyytämäsi asia lopulta ilmestyy elämääsi, voit kokea että olet todella luonut jotakin. Tarkasti ottaenhan tämä ei pidä paikkaansa, mutta joka tapauksessa olet tehnyt joitakin valintoja ja käytännön tekoja ja ne ovat johtaneet johonkin lopputulokseen.

Ajatusten ulottuvuus on loputon ja rajaton. Siellä kaikki on mahdollista ja voit vapaasti valita loppumattomasta varastosta millaisia asioita haluat lähteä tuomaan prosessin kautta omaan todellisuuteesi. Mutta heti kun tämä tapahtumaketju johtaa siihen pisteeseen että ajattelemasi asia ilmestyy eteesi fyysiseen muotoon, myös fyysisen ulottuvuuden rajoitukset astuvat voimaan.

Usein ajattelemme että omassa elämässämme kaikki on hyvin kunhan löydämme parisuhteen, uuden työpaikan tai saamme jotakin omistukseemme. Mutta jos astutaan askel taaksepäin ja katsotaan tapahtumaketjua hieman etäämmältä, niin huomaamme että tämä fyysisen maailman ilmentymä ja tavoitteen toteutuminenhan edustaakin loppua. Se päättää tapahtumaketjun ja sen jälkeen ei ole enää mitään. Olemme ajatelleet jotakin, ansainneet ja tuoneet jotakin fyysiseen muotoon, mutta mikään ei voi kuitenkaan pysyä kauaa muodossaan – eikä tarvitsekaan. Universumin toimitusprosessin kannalta homma on nyt suoritettu eikä asiasta tarvitse enempää välittää.

Olet varmasti huomannut mitä tässä vaiheessa valtaosalle asioista tapahtuu. Alkuinnostuksen jälkeen parisuhteen tai uuden työpaikan hohto alkaa hiipua. Samalla tavoin kuin ilman hoitoa jäävät kasvit lakastuvat, metallit ruostuvat tai käyttämättömät elintarvikkeet pilaantuvat. Ja näinhän tulee universaalien lakien mukaan tapahtuakin. Prosessi on viety päätökseen, kyseinen asia on ilmestynyt, ja tämän jälkeen se voi kuolla pois.

Selkeästihän pelkästään tällaiseen malliin ei kuitenkaan voida olla tyytyväisiä. Totta kai haluamme myös nauttia suurella vaivalla pyytämistämme ja ansaitsemistamme asioista. Emmehän halua että uusi kumppani lähtee omille teilleen muutaman ihanan viikon jälkeen vaan haluamme pitää hänet ehkä jopa loppuelämämme. Mitä asialle sitten on tehtävissä?

Voit jokainen hetki tehdä valintoja. Itse asiassa jokainen ajatuksesi on valinta joka käynnistää uusia luomisprosesseja. Jos oikeasti haluat pitää jonkin jo saavuttamasi tilanteen elämässäsi, siihen täytyy syöttää koko ajan lisää energiaa. Esimerkiksi kerran muodostettuun parisuhteeseen ei voi vain olla tyytyväinen, vaan siihen on panostettava koko ajan ja tehtävä lisää uusia alkuja. Kun luot koko ajan uutta, toimitusputkessa riittää jatkuvasti uusia asioita jotka ilmestyvät pienellä viiveellä rikastuttamaan jo olemassaolevaa tilannetta. Näin siinä riittää energiaa kasvaa ja kehittyä haluamaasi suuntaan. Ilman jatkuvaa panostusta tilanne varmasti tulee nopeasti kuihtumaan kasaan. Tämän vuoksi tärkeisiin asioihin täytyy keskittyä jatkuvasti uudelleen ja uudelleen.

Luonnollisesti tämä toimii myös toisinkinpäin. Jos olet aikaansaanut jotakin josta et enää välitä tai josta haluat jopa aktiivisesti hankkiutua eroon, lopeta vain kyseiseen asiaan liittyvän prosessin ylläpitäminen ja keskity oikeasti haluamiisi asioihin. Kun et tee uusia alkuja ja syötä tilanteeseen lisäenergiaa, se kyllä jonkin ajan kuluttua nääntyy ravinnon puutteeseen ja kuolee pois elämästäsi.

Usein jonkin hienon ja tärkeän tavoitteen saavuttaminen ei itse asiassa olekaan erityisen hankalaa. Todellinen haaste on siinä kuinka pystyt pitämään tämän asian elämässäsi ja kasvattamaan sitä entistä paremmin haluaamasi suuntaan. Hallittu ylläpito vaatii jatkuvia uusia valintoja, arvostuksen osoittamista ja uusien alkujen luomista.

2 thoughts on “Päättyvätkö tapahtumaketjut?

  1. Samat sanat. Täällä syttyi myös tai ainakin välähti jotain valoksi kutsuttavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *