Ensimmäinen vuosi takana!

Tänään se sitten on. Päivittäisten ajatusten julkaiseminen alkoi tasan vuosi sitten. Ensimmäisinä päivinä viesteillä oli vain muutama vastaanottaja, mutta vuoden aikana yhteisömme on kasvanut jo melkoisen laajaksi. Siitä erityisen suuri kiitos kuuluu juuri Sinulle!

Vuoden aikana olemme ehtineet yhdessä pohtia monenlaisia asioita. Henkisellä polulla kulkeminen onkin siitä hienoa, että sitä ei voi ikinä taivaltaa yksin. Jokainen tarvitsee jatkuvasti jonkun haastamaan omaa ajatteluaan. Siksi ajatuksista poikineet hienot kommentit, uudet näkökulmat, vastaväitteet ja oivallukset ovat olleet erittäin tärkeässä osassa viemässä koko yhteisöä eteenpäin.

Lähes kaikki ajatukset ovat pyörineet vain muutaman perustavaa laatua olevan universaalin lain ympärillä. Vaikka meillä kaikilla on sama päämäärä, matka on kuitenkin jokaisella hyvin erilainen. Eri kohdissa matkaa puhuttelevat ja ajankohtaiset ajatukset voivat olla hyvinkin erilaisia. Luonnollisestikaan kaikki eivät tässä ja nyt ole valmiita tai kiinnostuneita vastaanottamaan uusia ideoita. Opettaja saapuu aina oppilaan ollessa valmis.

Näiden ajatusten tasoa on pyritty pitämään melko helppona, jotta mahdollisimman moni pystyisi löytämään niistä itselleen jotakin uutta. Toki vastaanottajajoukosta löytyy selkeästi myös lukuisia henkilöitä, jotka ovat jo ehtineet pohtimaan ja kokemaan asioita reilusti kirjoittajia enemmän. On ollut hienoa huomata, että keskusteluissa on lähes poikkeuksetta huomioitu perussääntö siitä, että jokainen on aina oikeassa. Kaikki eivät ole valmiita hyväksymään samoja malleja – ainakaan samaan aikaan.

Esimerkiksi näissä ajatuksissa toistetaan usein vapaan tahdon tärkeyttä ja sen tuomia mahdollisuuksia omien ajatusten valitsemiseen. Tämä voi olla useille lukijoille hyvin voimaannuttava ja samalla vapauttava konsepti. Toisaalta, kun tätä sääntöä on noudattanut yhdessä muiden universaalien lakien kanssa, jossakin vaiheessa onkin hyvin helppoa hyväksyä jälleen täysin päinvastainen malli. Kun omaa ajattelua oppii hallitsemaan, näkemään hyvän kaikessa eteen tulevassa ja luottamaan prosessiin, onkin päivänselvää, että myös vapaa tahto on yksi illuusiokerros, josta on päästettävä irti.

Pohdi siis jatkossakin kaikkia tarjoamiamme ideoita ja kirjoituksia vain omalta ja nykyhetkesi kannalta. Jos joku viesti ei avaudu nyt, ohita se, ja vilkaise uudelleen vaikka parin viikon päästä tai ensi vuonna. Näin voit samalla helposti todeta oman ajattelusi laajenemisen ja muutokset.

Kiitos että olet yhteisössämme mukana! Toivon, että olet kokenut edes muutaman ahaa-elämyksen tai jonkin unohduksissa olleen tuntemuksen. Anna myös rohkeasti palautetta! Tehdään yhdessä alkaneesta toisesta vuodesta entistäkin menestyksekkäämpi!

 

PS. Juhlan kunniaksi saat 7.-10.2. välisenä aikana Ajatellen-kaupasta kaiken 10 % alennuksella. Saat edun lisäämällä ostoskorissa tilaukseesi alennuskoodin ”ALE10”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *